De omgeving


Het natuurpark De Oostermaat tussen Westerbork en Orvelte. Uit respect voor de dieren die op en rondom het park leven, is er geen straatverlichting op het park. Hier kun je 's nachts bij heldere hemel de sterren tellen.

De vakantiewoning staat aan de rand van het natuurpark en grenst aan het Reijntjesbos en het Reijntjesveld met heide en zandverstuivingen. Vanuit de woning loop je direct het bos in en de heide op. Grote kans dat je de schaapherder met zijn kudde tegenkomt en als je veel geluk hebt zie je vanuit je luie stoel tijdens de schemering reeën lopen. Voor de woning op het park ligt een groot grasveld waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Het park is een mooie startpunt voor wandel- en fietstochten in Drenthe: de fietsknooppuntenroute loopt vlak langs het park. Heide, bos, schapen, hunebedden en gezellige dorpen. Dit zijn maar enkele van de vele ingrediënten die je tegen kunt komen.

Cultuur, amusement, zwemplezier, terrasjes en restaurants zijn allemaal binnen handbereik.

  • Het mooie brinkdorp Westerbork ligt op 2 km van het park en bruist het hele jaar van gezellige activiteiten. Zie: www.zomeractiviteiten.nl.

  • Het Oerdorp van Drenthe: Orvelte, op 2 km afstand. Dit monumentendorp kenmerkt zich door het unieke Drentse karakter. Zie www.orvelte.net. In Orvelte worden ook allerlei activiteiten georganiseerd o.a. Pinkstermarkt, Dag van het Paard, muzikale optredens, Wereld dans en muziekfestival SIVO, winterfair.

  • De steden Assen, Hoogeveen en Emmen (Dierentuin Wildlands) op zo'n 20 km afstand. Met de auto bent u hier binnen een half uur. In het Drents museum in Assen zijn regelmatig mooie tentoonstellingen te bekijken.

  • Speelvijver Iberenplas in boswachterij Grolloo is een besloten zwemvijver, met een heerlijk zandstrand. Veilig voor de kleintjes en volop waterpret, ook voor de oudere kinderen. Op 8 km afstand. Zie de startpagina van www.staatsbosbeheer.nl en zoek op Ieberenplas.

  • Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes. In het bezoekerscentrum kun je terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven, een winkel en horeca. Een wandeling over het boomkroonpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Ook vind je bij het buitencentrum het Speelbos Lorken. Op 18 km afstand.

  • Lijkt het je leuk om aan een workshop Tiffany deel te nemen in mijn atelier in Witteveen. Kijk dan voor info en opgave op mijn website www.glascreaties-van-hilly.nl

U bent van Harte Welkom!!!

Deze foto van het Rijentjesveld heb ik 19 april 2020 gemaakt. Rechts van het wandelroute-paaltje ligt ons natuurpark verscholen tussen de bomen. Links van het paaltje het Reijntjesbos.

Je kunt hier heerlijk wandelen. Hoe je de omgeving ervaart hangt samen met het seizoen. Elk seizoen heeft hier, zoals je aan de foto's kunt zien, een enorme charme.

In deze tijd van corona is het hier heerlijk verblijven. U hebt alle ruimte om te wandelen, fietsen of uilenballen te zoeken en tegen de schemering vleermuizen te spotten.

Elke zomer staan er korenbloemen in de berm en langs de korenvelden . Dit zorgt voor prachtige doorkijkjes en vergezichten.

In de herfst met de camera op zoek naar mooie paddenstoelen.

Hier loop je het bos in vanuit de tuin.

Dit mooie plaatje kreeg ik van een gast. De foto is aan het wandelpaadje die achter ons vakantiehuis langs loopt genomen.

Hieronderfoto's van het Mantingerveld en het Mantingerzand-natuurgebied. Hier grazen koeien en schapen. Mantingerzand is onderdeel van het natuurgebied Mantingerveld. Je kunt hier verschillende wandelroutes volgen zoals de jeneverbes route van 9 kilometer en het natuurommetje in het Mantingerzand van 4,5 kilometer. In het Mantingerveld grazen behalve heidekoeien en schapen ook shetlandpony's.

Deze prachtige vliegden is al een eeuw oud en staat op het mantingerzand aan het natuurommetje.

De Ieberenplas is een heerlijk zwem- en speelvijver.

Op deze foto kunt u tussen de bomen door de schapen zien grazen. De schaapsherder was er ook bij met zijn honden. Prachtig tafereeltje vanuit de tuin.