De omgeving


Ons vakantiehuis BuitenGewoon staat op het natuurpark/vakantiepark De Oostermaat tussen Westerbork en Orvelte. Uit respect voor de dieren die op en rondom het park leven, is er geen straatverlichting op het park. Hier kun je 's nachts bij heldere hemel de sterren tellen.

De vakantiewoning staat aan de rand van het vakantiepark en grenst aan het Reijntjesbos en het Reijntjesveld met heide en zandverstuivingen. Vanuit de tuin loop je direct het bos in en het veld op. Grote kans dat je de schaapherder met zijn kudde tegenkomt. Vanuit je luie stoel kun je vanachter de grote schuifpui vele soorten vogels zien in de tuin. Voor de woning op het park ligt een groot grasveld waar kinderen heerlijk kunnen spelen.  

Het park is een mooie startpunt voor wandel- en fietstochten in Drenthe: de fietsknooppuntenroute loopt vlak langs het park. Het is heerlijk fietsen langs heide, bos, schapen, hunebedden en gezellige dorpen. Dit zijn maar enkele van de vele ingrediënten die je tegen kunt komen. 

Cultuur, amusement, zwemplezier, terrasjes en restaurants zijn allemaal binnen handbereik.

Elk moment van de dag is anders in het Hart van Drenthe; de mystiek van zon en nevel, de geur van alles wat groeit en bloeit, de afwisseling van open vennen en donker bos, de overweldigende stiltes. En het gevoel dat je soms de natuur voor jezelf hebt.

                                                                                              

Prachtige luchten boven het Reijntjesveld. Rechts van het wandelroute-paaltje ligt ons natuurpark verscholen tussen de bomen. Links van het paaltje het Reijntjesbos. Je kunt hier heerlijk wandelen. Hoe je de omgeving ervaart hangt samen met het seizoen. Elk seizoen heeft hier, zoals je aan de foto's kunt zien, een enorme charme. Vogels zijn hier altijd te vinden. 


Dit ooievaarsnest staat op het grasveld voor  de vakantiewoning. Onze kleinzoon Thomas vond het wel zielig dat 1 ooievaar op zijn kop in het nest was beland 😂

In de herfst met de camera op zoek naar mooie paddenstoelen.

Vanuit onze tuin loop je rechtstreeks het Reijntjesbos in en linksaf het Reijntjesveld op. Als er sneeuw ligt is de omgeving sprookjesachtig mooi. 

Dit mooie plaatje kreeg ik van een vakantiegast. De foto is aan het wandelpaadje die achter ons vakantiehuis langs loopt genomen. 

Hieronder foto's van het Mantingerveld en het Mantingerzand. Hier grazen koeien en schapen. Mantingerzand is onderdeel van het natuurgebied Mantingerveld. Je kunt hier verschillende wandelroutes volgen zoals de jeneverbes route van 9 kilometer en het natuurommetje in het Mantingerzand van 4,5 kilometer.  In het Mantingerveld grazen behalve heidekoeien en schapen ook shetlandpony's.  Dit natuurgebied ligt op 8 km afstand van ons vakantiehuis.

                                                                  Deze prachtige vliegden is al een eeuw oud. 

De Ieberenplas is een heerlijk zwem- en speelvijver.

Op deze foto kunt u tussen de bomen door de schapen zien grazen. De schaapsherder was er ook bij met zijn honden. Prachtig tafereeltje vanuit de tuin.