De omgeving


Het natuurpark De Oostermaat tussen Westerbork en Orvelte. Uit respect voor de dieren die op en rondom het park leven, is er geen straatverlichting op het park. Hier kun je 's nachts bij heldere hemel de sterren tellen.

De vakantiewoning staat aan de rand van het natuurpark en grenst aan het Reijntjesbos en het Reijntjesveld met heide en zandverstuivingen. Vanuit de woning loop je direct het bos in en de heide op. Grote kans dat je de schaapherder met zijn kudde tegenkomt en als je geluk hebt zie je vanuit je luie stoel tijdens de schemering reeën lopen. Voor de woning op het park ligt een groot grasveld waar kinderen heerlijk kunnen spelen.

Het park is een mooie startpunt voor wandel- en fietstochten in Drenthe: de fietsknooppuntenroute loopt vlak langs het park. Heide, bos, schapen, hunebedden en gezellige dorpen. Dit zijn maar enkele van de vele ingrediënten die je tegen kunt komen.

Cultuur, amusement, zwemplezier, terrasjes en restaurants zijn allemaal binnen handbereik.

  • Het mooie brinkdorp Westerbork ligt op 2 km van het park en bruist het hele jaar van gezellige activiteiten. Zie: www.zomeractiviteiten.nl.

  • Het Oerdorp van Drenthe: Orvelte, op 2 km afstand. Dit monumentendorp kenmerkt zich door het unieke Drentse karakter. Zie www.orvelte.net. In Orvelte worden ook allerlei activiteiten georganiseerd o.a. Pinkstermarkt, Dag van het Paard, muzikale optredens, Wereld dans en muziekfestival SIVO, winterfair.

  • De steden Assen, Hoogeveen en Emmen (Dierentuin Wildlands) op zo'n 20 km afstand. Met de auto bent u hier binnen een half uur. In het Drents museum in Assen is op dit moment de tentoonstelling Barbison van het Noorden - De ontdekking van het Drentse landschap 1850 - 1950, te zien. Het werk van grote kunstenaars, waaronder Vincent van Gogh, die de unieke eigenschappen van Drenthe op doek hebben vastgelegd.

  • Speelvijver Iberenplas in boswachterij Grolloo is een besloten zwemvijver, met een heerlijk zandstrand. Veilig voor de kleintjes en volop waterpret, ook voor de oudere kinderen. Op 8 km afstand. Zie de startpagina van www.staatsbosbeheer.nl en zoek op Ieberenplas.

  • Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes. In het bezoekerscentrum kun je terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven, een winkel en horeca. Een wandeling over het boomkroonpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. Ook vind je bij het buitencentrum het Speelbos Lorken. Op 18 km afstand.

U bent van Harte Welkom!!!

Vanwege de corona-crises gelden ook op ons park en omgeving natuurlijk de regels van het RIVM. Gelukkig mogen we wel gasten blijven ontvangen in ons mooie huisje. De gasten die we tot nog toe ontvangen hebben genoten van de rust en de ruimte in en om ons huisje, op het park en in de omgeving. Zie reviews onder het kopje huurprijs en beschikbaarheid.

Deze foto heb ik afgelopen zondagmiddag 19 april 2020 gemaakt. Rechts van het wandelroute-paaltje ligt ons natuurpark verscholen tussen de bomen. Links van het paaltje het Reijntjesbos.

In deze tijd van corona is het hier heerlijk verblijven. U hebt alle ruimte om te wandelen en/of te picnicken, uilenballen te zoeken en tegen de schemering vleermuizen te spotten.

Elke zomer staan er korenbloemen in de berm en langs de korenvelden . Dit zorgt voor prachtige doorkijkjes en vergezichten.

In de herfst met de camera op zoek naar mooie paddenstoelen.

Foto's van het mooie Reijntjesveld en Reijntjesbos. Hoe je de natuur hier beleefd hangt af van het weertype en het seizoen. Maar het is hier altijd mooi.

Mantingerzand, een natuur-/wandelgebied met heel veel jeneverbesstruiken, een eeuwenoude vliegden en grillig gevormde eiken. Op 11 kilometer afstand.

De Ieberenplas is een heerlijk zwem- en speelvijver.

In oktober bloeit de wilde kardinaalsmuts in de singel voor onze vakantiewoning. Een prachtige struik. De vogels eten van het zaad en zorgen zo voor nieuwe mooie struiken.

Op deze foto kunt u tussen de bomen door de schapen zien grazen. De schaapsherder was er ook bij met zijn honden. Prachtig tafereeltje vanuit de tuin.