Over ons

In 2016 stond er een vakantiehuisje te koop op het vakantiepark de Oostermaat in Westerbork (Drenthe). Wij waren net op zoek naar een nieuwe uitdaging en grepen deze kans met beide handen aan. Het huisje stond op een prachtige plek, beschut door bomen en struiken met uitzicht op bos en heide. Als we buiten stonden, voelden we de rust over ons heen komen, we voelden ons meteen thuis. Dat was pluspunt nummer 1 voor de  mooie uitdaging die ons te wachten stond.

Het 2e pluspunt is dat ALS je behoefte krijgt aan mensen en gezelligheid om je heen dat je dat ook binnen handbereik hebt. In Westerbork is namelijk altijd wat te beleven. Winkels, veel keuze in verschillende restaurants met super gezellige terrasjes, elke vrijdag een gezellige dorpsmarkt en het hele jaar door wordt er in het dorp van alles georganiseerd, oa een fiets4daagse, kunstmarkt, haring roken, kerstmarkten. Gewoon teveel om op te noemen. 

Het 3e  pluspunt is dat de vakantiewoning een perfecte uitvalsbasis is voor wandelaars en fietsers. Als wij op vakantie zijn vinden wij het ook heerlijk om de omgeving wandelend of op de fiets te verkennen, dat gunnen we onze gasten ook.   

De woning die we kochten was in 1968 gebouwd en voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. De muizen vierden feest in de woning en er was niets geïsoleerd. 

We hebben dan ook geen moment getwijfeld om op deze plek een nieuwe vakantiewoning te gaan bouwen. Onze plannen kregen vorm, de sloop kon beginnen. We hebben een aantal voorwerpen bewaard om een plaatsje te geven in de nieuwe woning. We hebben de woning BuitenGewoon genoemd omdat we de plek buitengewoon mooi vinden en we het gewoon vinden om buiten te zijn. 

In onze vrije tijd maken we mooie objecten van glas. Ik geef  workshops. Nieuwsgierig? www.glascreaties-van-hilly.nl

Wij zijn Nanne en Hilly Kramer. We hebben 3 kinderen, een schoondochter, 2 schoonzonen  en 6 prachtige kleinzoons.           Wij wonen al ruim 35 jaar met veel plezier in Witteveen, het jongste dorp van Drenthe en genieten van het buitenleven. U bent van harte welkom!

Veel kijkplezier en vakantie voorpret op onze website.

Op de foto's hierboven kunt u zien hoe het huisje eruit zag toen wij het kochten in 2016, klein, knus en gedateerd. 

Hieronder krijgt u een indruk van de sloop van het huisje en onze inspanningen om er een nieuw gezellig en comfortabel vakantiehuis  van te maken.  Begin  2019 was de verbouwing klaar en zijn we ons vakantiehuis gaan verhuren. 

Binnen en toch een beetje buiten dankzij de grote schuifpui. Vanuit je luie stoel heel veel vogeltjes spotten of gewoon lekker weg dromen ;)